Top

Blog

Ssttt… geheimpje.. SUP = SUPER

Voorjaar barst los, zon en het is weer licht. SUPpen! Dus vraag ik enthousiast aan 3 klanten ‘Ga je mee?’ Het is 07.00 ’s ochtends, JES is net een uur open en we zijn nu alweer blij. Gisteravond hebben we fantastisch geSUPt op Loosdrecht. Een sprookje: zonsondergang, stilte en voorjaar in de lucht. Volledig in extase kun je raken op zo’n plank.

Saai? Check de bewegingsanalyse

Toegegeven. Eerst vond ik het – trainingstechnisch – ook saai. Veel van hetzelfde, makkelijk, ik ging er niet van hijgen en kreeg geen spierpijn. Inmiddels heb ik mijn ongelijk bekend. Het verschil met ‘in de soep roeren’ en écht SUPpen is enorm:

1.    Totale belasting van romp, schouders, armen en benen

2.    In 3 verschillende bewegingsvlakken – enorme bewegingsuitslag

3.    Combinatie van kracht, cardio, balans en uithoudingsvermogen

4.    Met een beetje tegenwind train je bovendien snelheid en explosie.

5.    Windstil? Alle tijd voor yoga-poses en krachtige stretches.

En als je wedstrijdSUPpers ziet.. zo’n lichaam wil ik ook!

SUP traint je rust

Ja, ook wij vinden ‘Rust’ saai. Het leven is te leuk om stil te zitten! ‘Helaas’ is rust voorwaardelijk is voor trainingsresultaat. Actiéve rust dus maar. Onze favoriete oefening is liggend op je rug, kabbelend op de SUP. Zonsopgang, stilte, de geur van bloesems, fluitende vogels. Natuur geeft een kalmerende werking op ons (overbelaste) zenuwstelsel. Of je het wil of niet.

Elk weer is goed weer

Je kunt dus altijd gaan. Wetsuitje aan en paddelen maar. Wind tegen, regen, golfslag? High intensity SUP. Zonnetje en spiegelgladde plas? Yoga-paddelen; hoofd stil, zenuwstelsel uit. Voor rennende managers of wie houdt van relaxt.

Beweeg-feestje

Nog een laatste geheim; ken je onze mega-SUP? Feest voor 10. Rosé, borrelhappen, zwemkleding mee; onvergetelijke borrel in the middle of nowhere… Ssttt!