Top

Summer bodies are made in winter

Krokussen komen, vogels fluiten, licht in de ochtend… het is tijd voor ACTIE!

Nu beginnen is blij in je bikini. Nu aan de bak, heb je over 2 maanden je buik strak. Dus: wat gaan we dóen?

SMART en FUSZY – stel doelen die je wèl behaalt

Stel een doel. Wij doen dat SMART en FUSZY. SMART doelen – de beroemde; Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden – zijn wel slim, maar ook saai. Het doel ‘3 kg afvallen voor 1 mei’ is voor niemand leuk en dus niet vol te houden. Daarom maken wij de doelen ook FUSZY. Funny. Uitdagend. Sexy. Zinvol. En het geeft je een YES!-gevoel. ‘Deze zomer ga ik met mijn zoon surfen in Biarritz’. Wedden dat je wetsuit past doordat je 2 maanden surf oefeningen doet en merkt dat je buik in de weg zit?  

Stay focused: 3 tips die je als een magneet naar je doel trekken

Dat vraagt aandacht, discipline en wilskracht. Onderstaand 3 tips voor succes:

  1. Nudge jezelf; omgeving is alles. Fruitschaal gevuld. Gymschoenen bij de voordeur. Groentelade vol. Apps die je herinneren aan bewegen. De I-watch van Apple met conditie-app <https://apps.apple.com/nl/app/conditie/id1208224953> op je telefoon is geweldig. Je ‘bolletjes vullen’ werkt zó verslavend dat je voor je lol gaat wandelen voor het slapen gaan. 
  2. Slaap slaap slaap. Genoeg! Het is lekker en gratis. De uren voor 24.00 tellen dubbel. Wilskracht, discipline en doorzettingsvermogen scoren beter bij een opgeladen batterij. Andersom werkt het overigens ook. Weinig slaap, geeft stress, geeft cortisol, geeft vet-opslag. 
  3. Regel support, doe het samen. Je trainer. Je buurvrouw. Je sportmaatje. Laat je wekelijks wegen. Spreek af om 3x per week te trainen. Om dagelijks te bewegen. En stook elkaar op door de resultaten te delen in een app. Wij zijn fan van deze: https://jespersonaltraining.virtuagym.com

Jeetje wat een klus. Hoe doe ik dit?

Afvallen, wekelijks trainen en ook nog op tijd naar bed is hartstikke moeilijk. Dat is wel bewezen in de podcast ‘Is obesity a choice?’ van Giles Yeo <https://www.youtube.com/watch?v=88tWJ1p5d4o> . Even volhouden lukt, maar echt indrukwekkend resultaat bereik je na een maand of 2.

Onze ervaring leert wat werkt:

  1. Bewegen is als tandenpoetsen. 

Elke dag even. Niet een heel een uur in de gym, maar ‘even’ een kwartiertje. Meteen je hoofd schoon, je energie ‘up’ en je blije hormonen in actie. Overigens telt schoonmaken, tuinieren en de hond uitlaten ook als ‘bewegen’. 

  1. Geen zin? Juist gaan.

Body hacks noemen wij dat. Iets waarvan je weet dat het werkt en dus gewoon moet doen. Herkend de manipulerende gedachten (van oorsprong wil een mens zitten en voedsel verzamelen) en negeer ze. Verstand op 0 en gaan. Al na 5 minuten ben je overtuigd.

  1. Vier je successen. 

Complimenteer jezelf voor je goede groentesoep. Voel je sterk als je die dumbell optilt. Maak een insta-post van je granola-ontbijt. Wordt wakker met een glimlach omdat je buik lekker voelt. Voel dat je kleding losser en lekkerder zit. 

Ready? Let’s GO!

Share